Szüret

Kapitány a hajónaplónak:

Régen írtunk már, ennek oka a sok kerti munka. A sok kerti munkának viszont gyümölcse is van, ezúttal jó sok szőlő. Van több fajta is, jó része ráadásul kettős hasznosítású (csemege/bor)!

A tavalyi időjárás sajnos mifelénk nem kedvezett a szőlőnek, ezért idén sokkal nagyobb gondot fordítottunk rá:

  • a tavaszi metszést idejében elvégeztük, ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az adott fajtának megfelelő metszésmódot alkalmazzuk.
  • mivel meglehetősen labilis volt a tavaszi időjárás (tegye fel a kezét, aki emlékszik az áprilisi havazásra!), csak júniusban indult meg a vessző növekedés, így minden adott volt, hogy idejében elvégezzük a hajtások válogatását.
  • a következő feladatot a nyári kánikulákat megszakító intenzív záporok adták, ám a jól átgondolt növényvédelemnek köszönhetően gördülékenyen folyt tovább a termésfejlődés.

Mivel nem tudunk ekkora mennyiséget sem elfogyasztani sem feldolgozni, ezért egy részét áruba bocsátjuk.

Az eladási árképzésnél kérjük vegyétek figyelembe a fentieken túl, hogy gazdaságunkban továbbra sem használunk vegyszereket: itt tényleg nincsenek pl. kőolaj alapú kemikáliák vagy felszívódó permetszerek. A termelésnél pedig az elsődleges szempont a minőség/mennyiség arány fenntartása, vagyis nem arra törekszünk hogy a hektáronkénti hozamot növeljük, hanem hogy az adott növény a saját képességeinek megfelelően tudjon fejlődni és ennek megfelelő legyen a termése is.

De 1000 szónál is többet mond egy kép, mutatunk néhányat:

Átvételi hely és időpont miatt kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!